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Q1: Production Control Functions are discussed in the PWS, but you showed us a Production Control Operation that you said is Government run.  What is the contractor role in production control?

A1: See PWS para 5.8.1.  The contractor is responsible for the production and control of all work orders once the Government production control staff has initiated the work order in LIS and placed the work order in A status (awaiting initial inspection) until the work order is returned to the Government production control staff in F status (final inspection complete). 

Q2: Is the Maintenance Division responsible for all aspects of administering the wash rack?

A2: See 5.2.8/C.3.8.4.  Operator level maintenance is handled by the contractor.  The Government shall be notified of anything requiring a level of maintenance greater than operator level and the Government will coordinate repairs.

Q3: Does the Government (McCoy) provide QASAS support (in residence?) to the ASP?

A3: The Government will provide QASAS Support.  The requirements defined in the PWS are applicable; specifically the inspection requirements commensurate with the stated workload remain unchanged and are unaffected by the fact that the Government will provide QASAS support.

Q4: Is/will the contractor be responsible for range services (other than ASP?) i.e. – Delivering ammunition, onsite support, etc?

A4: No, range services (other than ASP) are a unit responsibility.
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A5:  The government provided a list of GFE (Draft RFP, Exhibit Q, TE 3-G-002).

Q6: Can the Government provide historical data for transactions for SSA?

A6: No. Contractor is to submit proposal using the workload included TE 5 M-S-T-001 not historical data.

Q7: Can the Government provide historical data for transactions for TISA?

A7: No. Contractor is to submit proposal using the workload included TE 5 M-S-T-001 not historical data.

Q8: Can the Government provide historical data for transactions for freight?

A8: No. Contractor is to submit proposal using the workload included TE 5 M-S-T-001 not historical data.

Q9: Can the Government provide historical data for transactions for containers?

A9: No. Contractor is to submit proposal using the workload included TE 5 M-S-T-001 not historical data.

Q10: Can the Government provide historical data for the number, type, and classification of work order repairs for IMMA including types of vehicles?

A10: No. Contractor is to submit proposal using the workload included TE 5 M-S-T-001 not historical data.

Q11: During site visit it was mentioned that ice is distributed in bags at TISA.  Is this ice produced on-site, and if not, from where is it supplied?

A11: Ice is provided from separate vendor.  The facility is only responsible for receiving, storing and issuance of bag ice.

Q12: Is the contractor responsible for GSA Taxi fleet repair/support?

A12: No, this support is provided locally.

Q13: Workload/average involved in pass-back maintenance?

A13: Propose to workload data provided with RFP; it is reflected in TE 5 M-S-T-001 FLC1 hours and reflected by CLIN structure.

Q14: CIF is very large, I assume transient students are issued gear here en route to AOR (or) home base?  Base population (mic) >500

A14: TE 5 M-S-T-001 FLC1 workload data and hours of operation will tell you how to staff.

Q15: In regards to shipping ordnance, is there a packing & crating function at freight yard? 

A15: No.

Q16: Stored tactical vehicles belonging to a reserve unit or partially owned by host for training requirements; How often are they tested for FOC?

A16: No requirement for FOC testing.

Q17: Is there a hazmart?

A17: No.

Q18: Is the contractor responsible for performing maintenance on trains?

A18: See PWS 5.20.3. The contractor’s Certified Locomotive Engineer shall perform Preventive Maintenance, Checks, and Services (PMCS) on two locomotives prior to initial daily use of the locomotives or once a week. A copy of any PMCS checklist noting shortcomings and/or deficiencies with corrective action shall be provided to the designated Government representative no later than the next Government business day. The contractor shall perform operator level maintenance.

Q19: Is the contractor required to pay premium pay for Saturday & Sunday hours?

A19: Per CBA or SCA.

Q20: Where is the small caliber ammo stored?

A20: Ammunition Supply Point (ASP)

Q21: Subject: Productive labor hours for FLC 1/2 employees (working leads)
		
	Details: What are the Government expectations on assigning lead positions against FLC1 status and what level of supervision would necessitate splitting a supervisor’s hours between FLC1 & FLC2.  In other words, if a maintenance lead supervises 10 FTEs, would the vendor have to count 10% of his annual hours against FLC2, while the remainder as productive hours under FLC1? If the FTE count is higher - - say 20 personnel, would we then count 20% of the lead’s hours as nonproductive under FLC2?

	In summary, is there a formula available to identify percentage of non-productive hours vs productive hours for working leads supervising “X” number of FTEs?

A21: There are no Government solutions; it is the offerors’ call on the approach they will use.  No formula is available for calculating percentage of productive vs non-productive.

Q22: Building 2140 is the old CIF and there is a new CIF on listed on the map. When will the new CIF be operational?

A22: No completion date has been announced.

Q23: Is there an ice production capability in building 490, TISA?

A23: No, ice is provided from separate vendor.  The facility is only responsible for receiving, storing and issuance of bag ice.

Q24: For the draft phase, can we get more than 5 days to plan for a site visit?
    --- Contractors requesting at least 10-day window to allow for cheaper airfare.

A24:  In the future, the Government will attempt to provide more advance notice whenever possible.

Q25: Is the contractor responsible for scheduling units coming through the washrack?

A25: No, responsible for operations only.
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A26: PWS paragraph 5.2.8 details wash rack requirements. The offeror is responsible for determining how it will fulfill this requirement.

One-on-One Sessions, Fort McCoy Site Visit, 05 June 2014

Q27: If an email clarification contradicts what is in the RFP, what takes precedence?

A27: Any apparent discrepancy should be pointed out to the Contracting Officer or Contract Specialist; in the event the Government confirms a discrepancy, information will be provided to correct it.

Q28: In regards to the wash rack, do we perform operator maintenance?  Do we perform preventative maintenance?

A28: Yes, the contractor is responsible for operator level maintenance.  As far as preventative maintenance is concerned, the contractor will need to monitor the washrack and perform operator maintenance as necessary; any required maintenance above operator level will be referred to Fort McCoy Department of Public Works (DPW).

Q29: ASP – QASIS is a Government function.  What relationship exists between ASP personnel, supervisor and QASIS?

A29: The supervisor of ASP runs ASP; QASIS provides support.

Q30: Is there a way to videotape a site visit?  Possibly provide a video in lieu of site visit?

A30: The Government is considering this as an option to employ for future sites but a decision has not been made at this time.

Q31: Why are the CDRL’s not the same across requirements?

A31: The Government is working toward standardization of CDRL’s.


Q32: CBA job descriptions – guidance is to contact the union to get it … Union will not provide the information.  The contractor wants to provide correct labor but as of now it is almost impossible.

A32: The Government is not evaluating compliance with SCA and we do not endorse the validity of the CBA and often time have to remove proprietary information from it. However, the Government is reviewing the CBAs site by site to determine if additional information is available for labor categories not found in SCA wage determinations.

Q33: Workload data – Can you provide some sort of workload data for management/project management area?  A document similar to the Key Positions document?

A33: No, the management/Project management area is not defined by the Government and each offeror is encouraged to propose their optimized solution.

Q34: PWS p.5 it says “contractor shall provide resumes of key personnel with the solicitation documents” but then it says IAW CDRLs, and the CDRLs say something different.  What is correct?

A34: The Government does not need résumés with proposal. Final PWS will reflect this and will be released with Final RFP.


